How To: Geld besparen met je wasdroger

Het is mogelijk om met je wasdroger aardig wat centjes te besparen. Maar uiteindelijk is er 1 tip die zorgt dat je het meeste bespaart. Verkoop je wasdroger. Zet hem op marktplaats en hoop dat je er nog wat voor vangt. Wil niemand je wasdroger overnemen dan laat je de oud ijzerboer het ophalen. Hiermee bespaar je jaarlijks redelijk wat van je energierekening. Maar we begrijpen dat deze consequentie iets te hard is voor de meeste mensen dus zullen jullie even meenemen door de andere opties die je allemaal hebt.

  1. Koop een nieuwe wasdroger 

Als je een wasdroger hebt die al een heel aantal jaartjes mee gaat is het slim om deze te vervangen. Oudere wasmachines en wasdrogers zijn namelijk een heel stuk minder zuinig dan drogers van tegenwoordig. Op de korte termijn kost het wel meer geld. Wasdrogers kosten ongeveer €200 – €800. Op de lange termijn ben je echter wel goedkoper uit door de energie die je bespaart.
Ben je op zoek naar een nieuwe droger kijk dan op droger-kopen.nl.

  1. Zorg dat je je wasdroger goed schoon maakt

Een wasdroger presteert het beste als hij goed schoon is. Als de filters van de wasdroger niet goed schoongemaakt zijn is dit slecht voor het stroomgebruik. Je zal de wasdroger vaker en langer aan moeten zetten voor dezelfde hoeveelheid wasgoed. Dit is erg makkelijk te voorkomen. Zorg dat je pluizenfilter en condensbak leegt na elke droogbeurt. De andere filters kunnen langer zonder schoon gemaakt te worden.

  1. Stop de droger vol

Als je elk shirt individueel zou drogen zou je jaren bezig zijn. Daarom is de trommel zo gemaakt om redelijk wat capaciteit te kunnen dragen. Zorg dan ook dat je hem zo dicht mogelijk bij het maximale capaciteit vult. Hierdoor hoef je minder vaak de droger aan te zetten. Wat wel ook belangrijk is, is dat je zorgt dat de wasdroger niet te vol zit. Als je hem namelijk te vol doet kan de lucht er niet meer goed tussendoor. Dit vertraagd het droog proces.

  1. Gebruik hem niet in de zomer 

We mogen heel blij zijn met die grote gloeiende bol in de lucht. Die bespaart ons namelijk ook een hoop geld. In de zomer is het slim om de was niet in de droger te doen maar hem buiten op te hangen. Je was is binnen no time droog. Zelfs als de was niet fatsoenlijk opgehangen is droogt de was nog steeds erg snel.

Wat heb je geleerd (H1)

Wij hopen dat je nu geleerd hebt dat een nieuwe wasdroger best een slimme investering kan zijn. Daar naast weet je dat je de droger op reguliere basis schoon moet maken en hem niet te vol moet stoppen. Als laatste hopen wij dat je dankbaar gebruik maakt van de zon die wij gratis en voor niets mogen gebruiken om onze kleding te drogen.


Comments are closed