Wat moet je doen als je telefoon waterschade heeft?

Waterschade

waterschade aan je telefoonHet komt vaker voor dan je denkt; waterschade aan je telefoon. Dit kan meerdere oorzaken hebben, de telefoon kan in de wc, vijver etc. gevallen zijn. Of de telefoon kan nat geworden zijn door een ontzettend harde regenbui terwijl je naar huis fietste. Vaak is de eerste gedachte van iedereen dat de telefoon nu helemaal verpest is en dat hij maar weggegooid moet worden. Echter, niets is minder waar. Deze telefoon is vaak nog uitstekend te redden.

Het veelbelovende stappenplan

Je hebt het vast wel eens ergens gehoord: “Gelijk de telefoon in een bak met rijst leggen!”. Dit is inderdaad een van de beste manieren. Hieraan gaan echter wel een aantal stappen vooraf.

Stap 1: De vloeistof uit de telefoon halen, dit is natuurlijk vanzelfsprekend. Vooral belangrijk dat dit zo snel mogelijk gedaan wordt, ongeveer na 30 sec trekt de vloeistof door naar het binnenwerk van de telefoon.

Stap 2: Vervolgens wordt als eerste de batterij eruit gehaald. Dit is belangrijk omdat stroom en water absoluut niet samen gaan. Als deze niet verwijderd wordt, ontstaat er eventuele schade aan de elektronica van de telefoon.

Stap 3: Vervolgens moet de sim kaart uit de telefoon gehaald worden.

Stap 4: Wanneer alles eruit gehaald is moeten respectievelijk de simkaart en de batterij droog gedept worden.

Stap 5: Hierna moet de binnenkant van de telefoon droog gedept worden. Laat het keukenpapier even op de telefoon liggen zodat het vocht in het papier kan trekken.

Stap 6: Nu komt de belangrijkste stap. Vul een pot met rijst en leg de lege telefoon in de rijst en laat deze drogen. De rijst zal alle vocht zo goed als mogelijk opnemen. Stop de batterij en de simkaart niet in de rijst.

Stap 7: nu komt het moeilijkste: geduld. De telefoon moet minimaal 72 uur in de rijst liggen. Als dit niet gedaan wordt heeft de rijst niet genoeg de tijd om al het vocht op te nemen.

Stap 8: Als de tijd verlopen is moeten de batterij en de simkaart terug gedaan worden in de telefoon. Werkt deze nu nog steeds niet, dien je alsnog naar de telefoon winkel te gaan om advies te vragen. In dit geval was de schade te erg.

Alternatief

Deze stappen werken vaak erg goed. Heeft u geen rijst in huis? Gemalen koffie kan ook werken. Volg dan dezelfde stappen op maar vervang de rijst door de gemalen koffie. Een tweede alternatief kan zijn om het toestel droog te föhnen. Echter, zorg wel dat de föhn op de laagste temperatuurstand staat. De telefoon kan niet goed tegen warmte, dit werkt juist nadelig.

Veel Succes!


Comments are closed